Mød BabySigning Instruktør Team

babytegn instruktør

Lotte Deleurand Lisby

Mit navn er Lotte Deleurand Lisby. Jeg er fra 1980, gift med Jan og sammen har vi Nor fra 2014 og Naja fra 2017. Jeg er pædagog, cand.pæd. i filosofi og sangerinde.

Jeg opdagede babysigning da jeg var på barsel med min søn. Det var fuldstændig fantastisk da Nor første gang gjorde sig forståelig med tegn. Dette skete lang tid før han sagde sit første ord.

En hel ny verden åbnede sig for mig da jeg forstod at jeg kunne kommunikere med min baby. Jeg fik en forståelse for hans interesser og jeg fik en bedre forståelse for hans behov ved hvert nye tegn som han brugte.

Jeg blev færdig med babysigning uddannelsen i foråret 2018, og har fundet det helt perfekte sted for mig at være. Som pædagog og sangerinde kan jeg kombinere mine to største interesser. Der vil nemlig være masser af sang og musik på babysigning holdene, da det er gennem musik og rytmik at børnene øger deres indlæring.

 

 

 

 

IdaBjørgIda Björg Leisin

Da jeg blev mor til Karla i 2012 introducerede en veninde mig for ”Dunstan Baby Language”. Her lærte jeg at skelne min spæde datters lyde fra hinanden, og blev i stand til at høre om hun var sulten, skulle bøvse, var træt osv. Det var helt genialt og sparede os alle fra mange frustrationer. Så da samme veninde fortalte mig om BabySigning, var jeg meget interesseret.

Jeg havde i forvejen besluttet at jeg ville gå til babyrytmik med Karla, og med BabySigning kunne jeg kombinere rytmikken med babytegn!

Min forventninger var høje, men jeg fik dem alle indfriet. Bedst af alt, så elskede Karla at gå til BabySigning. Hvis der havde været et fortsætter-hold dengang, havde vi helt sikkert deltaget.

Jeg synger i forvejen rigtig meget med Karla, så det var en ren fest at øve tegnene derhjemme. For alle tegnene er koblet på enkle små sange. Nogle er kendte børnesange, andre er BabySigning’s sange der passer til både de faste rutiner som at spise- sove- og skifte ble og til turene på legepladsen og besøg hos mormor i den anden ende af landet. Med tiden blev tegnene en helt naturlig del af vores hverdag.

Tilfældighederne ville at hende der underviste her i Århus stoppede, og jeg blev spurgt om jeg var interesseret i at overtage. Det var jeg!

Da jeg startede på BabySigning-uddannelsen syntes jeg at babytegn var smart. Efterhånden som jeg har lært mere og mere om babytegn og forskningen bag synes jeg det er helt genialt.

Begrebet ’kropssprog’ får pludselig en ny betydning. Babyer og små børn bruger af sig selv tegn og fagter i deres kommunikation, og med babytegn går vi voksne ind på deres premisser. Børnene lærer at der er sammenhæng imellem ord, bevægelse og en bestemt hændelse eller genstand.

For mig er det særligt kombinationen af sang, rytmik og babytegn der gør BabySigning særligt godt. Sang skaber ro, fokus og glæde, og det er min overbevisning at dette fokus ”følger med” i den daglige kommunikation med tegnene.

At starte op som selvstændig er stort set altid forbundet med stor usikkerhed. Så det var efter grundige overvejelser at jeg besluttede at blive Certificeret BabySigning Instruktør. Jeg kan dog forsikre om at Kim tager grundigt hånd om både instruktører og ansatte. Hvad end jeg har haft af spørgsmål, udfordringer eller blot ønsket sparring har hun været der til at hjælpe. Hun har i den grad styr på markedsføring og PR, undervisningsmaterialet – både i uddannelsen og til brug i BabySigning – er helt i top, og hun arrangerer løbende workshops og sparring (med indbygget hygge), for at styrke det kollegiale sammenhold i hele BabySigning teamet.

Selvfølgelig er der altid mulighed for at blive bedre, men efter at have færdiggjort BabySigning Instruktør uddannelsen er jeg fuldt ud rustet til at holde foredrag, varetage undervisning i Rytmik og Babytegn, så vel som at drive en selvstændig virksomhed med alt hvad det indebærer.

Jeg er uddannet sanger, musik- og bevægelseslærer fra Rytmisk Musikkonservatorium i København, hvor jeg var så heldig at blive undervist i børnerytmik af Lotte Kærså. Derudover har jeg studeret på Skolen for Psykomotorik (afspændingspædagog), hvor jeg har lært om børns bevægelsesudvikling.

De sidste 10 år har jeg arbejdet som sang- rytmik- og musiklærer, ved siden af mit virke som udøvende sanger og sangskriver – bl.a. har jeg siden 2005 været en del af Skrubberne, som laver musikalske teaterforestillinger for børn.

Endelig har jeg taget BabySigning-uddannelsen, som kombinerer min passion for musik og sang med det helt geniale ved babytegn.